Una dintre ciorbele preferate ale românilor este și ciorba de văcuță. Aceasta se prepară foarte simplu, cu bucăți fragede de carne de vită, legume și zarzavaturi de sezon și se acrește după gust, cu suc de roșii sau bulion.
Pentru un bun început de săptămână, vă propun această rețetă delicioasă, care va aduna toată familia în jurul mesei.
CITEȘTE ȘI: Interzis pofticioșilor! Cum se gătește ciorba de fasole în pâine – Exquis
Ingrediente:
Mod de preparare:
Pentru început, vom spăla bine legumele și le vom curăța.
Tăiem apoi morcovii rondele, iar ardeiul gras, țelina și cartofii în cubulețe.
Ceapa se toacă mărunt. Punem 4 litri de apă într-o oală, apoi adăugăm carnea de vită tăiată cuburi.
Lăsăm carnea de vită să fiarbă până când se formează la suprafață o spumă pe care o vom îndepărta cu o spumieră.
Mai lăsăm carnea la fiert pentru alte 20-30 de minute, îndepărtând constant spuma de la suprafață.
Când spuma nu se mai formează, adăugăm în oală ceapa tocată, rondelele de morcovi și cubulețele de țelină și le lăsăm să fiarbă pentru 20-30 de minute.
CITEȘTE ȘI: Trucul care ține departe mirosul de putină din ciorba de berbecuț – Exquis
După acest interval de timp, adăugăm în supa de văcuță și ardeiul gras, alături de mazăre și cuburile de cartofi, lăsându-le să fiarbă 15 minute.
Când s-au fiert, adăugăm sucul de roșii, puțină sare și ulei de măsline, apoi din nou lăsăm ciorba de vită să mai fiarbă pentru alt sfert de oră.
Când este gata, adaugă pătrunjelul verde tocat.
Serviți cu poftă alături de cei dragi!